Kanelsnurrer

Drømmer du om duften av nybakte kanelsnurrer som fyller kjøkkenet ditt og smelter på tungen? Da har du kommet til rett sted! Vi har den ultimate oppskriften på verdens saftigste kanelsnurrer som vil få vann i munnen på alle. Denne himmelske retten kombinerer myk og luftig deig med et søtt og krydret kanel-fyll. Og det beste av alt? Du trenger ikke å være en erfaren baker for å mestre denne oppskriften. La oss sette i gang!

Kjøkkenutstyr du trenger

  • Stor bakebolle
  • Bakeskål eller bakepapir
  • Kjevle
  • Palett- eller smørespatel
  • Bakingrediensmåler eller kjøkkenvekt
  • Kniv eller pizzahjul
  • Stekebrett
  • Bakepapir
  • Kjøkkenhåndkle
  • Stekeovn

Ingredienser til deigen (for to personer)

  • 250 g hvetemel
  • 25 g sukker
  • ½ ts salt
  • ½ pk tørrgjær
  • 100 ml melk
  • 50 g smør, mykt
  • 1 egg
Flere gode oppskrifter  Lettvinte Wienerbrød 2023

Ingredienser til fyllet

  • 50 g smør, mykt
  • 50 g brunt sukker
  • 2 ts kanel

Tilberedningsliste

  1. Forvarm stekeovnen til 180 °C og dekk et stekebrett med bakepapir.
  2. I en stor bakebolle, kombiner hvetemel, sukker, salt og tørrgjær. Rør godt sammen.
  3. Varm melken i en kjele til den blir lunken. Hell melken i bollen med tørrvarene og tilsett mykt smør og ett egg. Bland godt til en jevn deig dannes.
  4. Strø litt mel på kjøkkenbenken og hell deigen ut på den. Elt deigen i cirka 5-7 minutter til den blir smidig og elastisk. Tilsett mer mel om nødvendig.
  5. Plasser deigen tilbake i den rene bakebollen og dekk til med et kjøkkenhåndkle. La deigen heve på et varmt sted i cirka 1 time, eller til den har doblet i størrelse.
  6. Etter at deigen har hevet, kjevle den ut til en rektangulær form, cirka 0,5 cm tykk.
  7. Smør det myke smøret jevnt over deigen, og dryss deretter brunt sukker og kanel over smøret.
  8. Rull deigen forsiktig sammen fra den ene langsiden. Bruk en kniv eller pizzahjul til å skjære deigen i omtrent 2 cm tykke skiver.
  9. Plasser kanelsnurrene jevnt på stekebrettet med litt avstand mellom hver.
  10. Dekk stekebrettet med et kjø
  11. kkenhåndkle og la kanelsnurrene heve i 30-45 minutter, eller til de har blitt litt større.
  12. Når kanelsnurrene har hevet, sett stekebrettet i forvarmet ovn og stek i ca. 15-20 minutter, eller til de er gylne og duften av deilige kanelsnurrer fyller rommet.
  13. Ta ut kanelsnurrene fra ovnen og la dem avkjøles litt på stekebrettet før du forsiktig flytter dem over på en rist for fullstendig avkjøling.
  14. Nå er det på tide å nyte de saftige kanelsnurrene! Server dem gjerne lune sammen med en kopp varm kaffe eller te.
Flere gode oppskrifter  Grillfestens essensielle: Brød til grillmat

Du har nå laget verdens saftigste kanelsnurrer. Disse deilige godsakene er perfekte å dele med noen du er glad i eller å kose deg med selv. Hvis du ønsker å legge til en personlig vri, kan du eksperimentere med ulike typer nøtter, rosiner eller til og med en deilig glasur på toppen. La kreativiteten løpe løpsk og nyt de søte belønningene av din egen baking. Ikke nøl med å prøve denne oppskriften og opplev den ultimate kanelsnurr-lykke!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *