Gresskarsuppe

Høsten er her, og det er på tide å omfavne sesongens deilige smaker. Hva er vel bedre enn en varmende og smakfull gresskarsuppe? Denne oppskriften tar klassisk gresskar til nye høyder ved å tilføre sprø gresskarfrø på toppen. Perfekt for to personer, vil denne suppen gi deg en herlig kombinasjon av kremet gresskar og en knasende finish. La oss dykke inn i oppskriften og nyte smaken av høst i hver skje.

Kjøkkenutstyr du trenger

  • Stor kjele med lokk
  • Skjærebrett
  • Kniv
  • Stekepanne
  • Stekespade
  • Blender eller stavmikser
  • Serveringsboller
Flere gode oppskrifter  Deilig Brokkolisalat - En Frisk Oppskrift

Ingredienser (for to personer)

  • 500 g gresskar, skrellet og i terninger
  • 1 løk, grovhakket
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 2 ss olivenolje
  • 4 dl grønnsaksbuljong
  • 1 dl fløte eller plantebasert alternativ
  • Salt og pepper etter smak
  • 2 ss gresskarfrø
  • Frisk persille til garnityr

Tilberedningsliste

  1. Varm olivenolje i en stor kjele over middels varme. Tilsett løk og hvitløk, og stek til løken blir myk og gyllen.
  2. Legg til gresskarterningene i kjelen sammen med løken og hvitløken. Stek i noen minutter, slik at gresskaret blir litt mykt.
  3. Tilsett grønnsaksbuljong i kjelen og la det koke opp. Reduser deretter varmen, sett på lokket og la suppen småkoke i ca. 15-20 minutter, eller til gresskaret er mørt.
  4. Mens suppen koker, varm opp en stekepanne over middels varme. Tilsett gresskarfrøene i pannen og stek dem til de blir sprø og gylne. Rør jevnlig for å unngå at de brenner seg.
  5. Når gresskaret er mørt, bruk en blender eller stavmikser til å puree suppen til en jevn konsistens. Tilsett fløten og bland godt. Smak til med salt og pepper etter behov.
  6. Server gresskarsuppen varm i serveringsboller. Topp hver porsjon med sprø gresskarfrø og frisk persille.
Flere gode oppskrifter  Opplev Idaho Pleasure med Autentiske Bakte Poteter 2023

Nå er det på tide å varme opp høstdagene med denne smakfulle gresskarsuppen. Lag den til to personer og nyt kombinasjonen av kremet gresskar og sprø gresskarfrø på toppen. Legg til din personlige vri ved å tilsette ekstra krydder eller krydderurter etter smak. La deg inspirere av høstens farger og smaker, og oppdag hvor

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *