Høsten er her, og det er på tide å omfavne sesongens deilige smaker. Hva er vel bedre enn en varmende og smakfull gresskarsuppe? Denne oppskriften tar klassisk gresskar til nye høyder ved å tilføre sprø gresskarfrø på toppen. Perfekt for to personer, vil denne suppen gi deg en herlig kombinasjon av kremet gresskar og en knasende finish. La oss dykke inn i oppskriften og nyte smaken av høst i hver skje.
Kjøkkenutstyr du trenger
- Stor kjele med lokk
- Skjærebrett
- Kniv
- Stekepanne
- Stekespade
- Blender eller stavmikser
- Serveringsboller
Ingredienser (for to personer)
- 500 g gresskar, skrellet og i terninger
- 1 løk, grovhakket
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- 2 ss olivenolje
- 4 dl grønnsaksbuljong
- 1 dl fløte eller plantebasert alternativ
- Salt og pepper etter smak
- 2 ss gresskarfrø
- Frisk persille til garnityr
Tilberedningsliste
- Varm olivenolje i en stor kjele over middels varme. Tilsett løk og hvitløk, og stek til løken blir myk og gyllen.
- Legg til gresskarterningene i kjelen sammen med løken og hvitløken. Stek i noen minutter, slik at gresskaret blir litt mykt.
- Tilsett grønnsaksbuljong i kjelen og la det koke opp. Reduser deretter varmen, sett på lokket og la suppen småkoke i ca. 15-20 minutter, eller til gresskaret er mørt.
- Mens suppen koker, varm opp en stekepanne over middels varme. Tilsett gresskarfrøene i pannen og stek dem til de blir sprø og gylne. Rør jevnlig for å unngå at de brenner seg.
- Når gresskaret er mørt, bruk en blender eller stavmikser til å puree suppen til en jevn konsistens. Tilsett fløten og bland godt. Smak til med salt og pepper etter behov.
- Server gresskarsuppen varm i serveringsboller. Topp hver porsjon med sprø gresskarfrø og frisk persille.
Nå er det på tide å varme opp høstdagene med denne smakfulle gresskarsuppen. Lag den til to personer og nyt kombinasjonen av kremet gresskar og sprø gresskarfrø på toppen. Legg til din personlige vri ved å tilsette ekstra krydder eller krydderurter etter smak. La deg inspirere av høstens farger og smaker, og oppdag hvor