Bali gryte

Drømmer du om å reise til det fjerne Bali og smake på autentiske smaker? Da har vi den perfekte oppskriften for deg! Balinesisk gryte er en smaksrik og krydret rett som tar deg med på en kulinarisk reise til Indonesia. Denne oppskriften er tilpasset for to personer og vil fylle hjemmet ditt med duften av eksotiske krydder. La oss se nærmere på hvordan du kan lage denne deilige Bali-gryten.

Kjøkkenutstyr du trenger

  • Stekepanne eller gryte med lokk
  • Skjærebrett
  • Kniv
  • Kjøkkenredskap til å røre
Flere gode oppskrifter  Oppdag den herlige smaken av Kleftiko 2023

Ingredienser (for to personer)

  • 300 g kyllingfilet, i terninger
  • 1 løk, finhakket
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 rød paprika, i strimler
  • 1 gul paprika, i strimler
  • 200 g hermetiserte ananasbiter
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss ketjap manis (indonesisk søt soyasaus)
  • 1 ss rød currypasta
  • 1 ts brunt sukker
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 ss olje
  • Salt og pepper etter smak
  • Fersk koriander til garnityr (valgfritt)

Tilberedningsliste

  1. Varm oljen i en stekepanne eller gryte over middels varme. Tilsett løk og hvitløk, og stek til løken blir myk og gyllen.
  2. Legg til kyllingbitene i pannen og stek dem til de er brune på alle sider.
  3. Tilsett rød og gul paprika i pannen sammen med kyllingen. Stek i noen minutter til paprikaen blir litt myk.
  4. Ha i hermetiserte ananasbiter sammen med saften. Rør godt.
  5. Tilsett soyasaus, ketjap manis, rød currypasta og brunt sukker i pannen. Bland godt slik at alle ingrediensene er jevnt fordelt.
  6. Reduser varmen til lav og tilsett kokosmelk. La gryten småkoke i ca. 15-20 minutter under lokk, eller til kyllingen er gjennomkokt og mørt.
  7. Smak til med salt og pepper etter behov.
  8. Server balinesisk gryte varm, garnert med fersk koriander etter ønske. Server den med ris eller nudler for en komplett balinesisk opplevelse.
Flere gode oppskrifter  Frisk sommersalat med kylling

Du trenger ikke å reise langt for å smake på autentiske balinesiske smaker. Med denne oppskriften kan du lage en deilig Bali gryte hjemme. Tilpass den etter din egen smak ved å legge til ekstra grønnsaker eller krydder. Utforsk den spennende balinesiske kulturen gjennom maten, og la smakene transportere deg til

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *