Her er oppskriften på en deilig rett med andebryst og rødvinsaus for to personer. Denne kombinasjonen av mørt andebryst og smakfull rødvinsaus vil garantert imponere dine smaksløker. Følg trinnene nedenfor for å lage dette lekre måltidet.
Utstyr du trenger
- Stekepanne
- Kjøkkenkniv
- Tresleiv eller tang
- Kjøkkenpapir
- Tallerken
- Sil

Ingrediensliste
For andebrystet:
- 2 andebryst
- Salt
- Pepper
For rødvinsausen:
- 2 dl rødvin
- 1 dl kyllingkraft
- 1 sjalottløk, finhakket
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 2 ss smør
- 1 ss hvetemel
- Salt
- Pepper
Naturlig tilbehør:
- 500 g rotsaker (f.eks. gulrøtter, pastinakk, sellerirot), skrellet og kuttet i terninger
- 2 ss olivenolje
- Salt
- Pepper
Fremgangsmåte
- Forbered andebrystene ved å skjære et rutemønster på fettet på oversiden av brystene. Pass på å ikke skjære for dypt ned i kjøttet. Krydre brystene med salt og pepper på begge sider.
- Varm opp stekepannen over middels varme. Legg andebrystene med fettsiden ned i pannen. La dem steke i ca. 8-10 minutter, eller til fettet er sprøtt og gyllent. Snu brystene og stek dem på den andre siden i ca. 3-4 minutter for medium stekt. Juster steketiden etter ønsket kjernetemperatur. Ta brystene ut av pannen og la dem hvile på en tallerken, dekket med aluminiumsfolie.
- I mellomtiden kan du forberede rødvinsausen. Bruk samme stekepanne som du stekte andebrystene i. Smelt smøret i pannen over middels varme. Tilsett sjalottløk og hvitløk, og stek til de er myke og gyldne.
- Dryss hvetemel over løken og hvitløken, og rør godt. Hell deretter rødvinen i pannen og la den koke opp. La vinen reduseres til omtrent halvparten.
- Tilsett kyllingkraften i pannen og la sausen koke videre i noen minutter til den tykner. Smak til med salt og pepper etter behov. Sil sausen gjennom en finmasket sil for å fjerne løk- og hvitløksbitene.
- Forbered rotsakene ved å skrelle og kutte dem i terninger. Varm opp olivenoljen i en annen stekepanne over middels varme. Stek rotsakene i ca. 8-10 minutter, eller til de er møre og gylne. Krydre med salt og pepper etter smak.
- Skjær andebrystene i skiver. Server de skivede andebrystene med rødvinsausen over, sammen med de stekte rotsakene som naturlig tilbehør.
Nyt denne smakfulle retten med andebryst og rødvinsaus sammen med de deilige stekte rotsakene. Det vil bli en uforglemmelig middagsopplevelse for deg og din gjest!

Her i huset spiser vi ofte and i helgene da and er favoritten til mannen. Normalt med appelsinsaus. Skal prøve denne oppskriften neste helg