amerikanske pannekaker er digg

Amerikanske pannekaker er en klassisk frokostrett som er elsket av mange verden over. Disse fluffy og deilige pannekakene er en perfekt start på dagen og kan nytes med ulike toppinger som lønnesirup, friske bær eller smør. I denne oppskriften deler vi hvordan du lager amerikanske pannekaker hjemme, slik at du kan glede deg over denne herlige retten når som helst.

Ingredienser:

 • 2 kopper hvetemel
 • 2 ss sukker
 • 2 ts bakepulver
 • 1/2 ts salt
 • 2 kopper melk
 • 2 store egg
 • 2 ss smeltet smør
 • Ekstra smør eller olje til steking
Flere gode oppskrifter  17 mai Frokost: Dette tar du med deg til frokosten i 2023

Fremgangsmåte:

 1. I en stor bolle, kombiner hvetemel, sukker, bakepulver og salt. Rør godt sammen for å sikre jevn fordeling av ingrediensene.
 2. I en annen bolle, visp sammen melk, egg og smeltet smør til en jevn blanding.
 3. Hell den våte blandingen over de tørre ingrediensene i den store bollen. Rør forsiktig sammen med en visp til ingrediensene er godt blandet. Pass på å ikke overmiksere, da det kan resultere i seige pannekaker.
 4. Varm opp en stekepanne eller en pannekakegrill til middels varme. Smelt litt smør eller tilsett litt olje i pannen og fordel det jevnt.
 5. Bruk en øse eller en stor skje, og hell ca. 1/4 kopp av pannekakerøren i pannen for hver pannekake. Du kan justere mengden avhengig av hvor store pannekaker du ønsker.
 6. Stek pannekakene i ca. 2-3 minutter, eller til du ser små bobler danne seg på overflaten. Snu pannekakene forsiktig og stek den andre siden i omtrent samme tid, eller til begge sider er gyllenbrune.
 7. Gjenta prosessen med resten av røren, og pass på å smøre pannen lett med smør eller olje mellom hver ladning for å unngå at pannekakene setter seg fast.
 8. Server de ferske amerikanske pannekakene umiddelbart. Topp dem med lønnesirup, bær, smør eller andre favorittilbehør etter ønske.
Flere gode oppskrifter  Introduksjon til pannekaker

Nyt de luftige og smakfulle amerikanske pannekakene til frokost eller som en herlig godbit når som helst på dagen. Denne oppskriften gir deg omtrent 12-15 pannekaker avhengig av størrelsen du ønsker. Del dem med familie og venner, og skap gode minner rundt frokostbordet. Bon appétit!

One thought on “Amerikanske Pannekaker: En Deilig Frokostklassiker”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *