En god og lettvint gryterett med orientalsk smak er en spennende rett på middagsbordet. Kokt ris er fast følge til en slik gryterett.

THAIGRYTE MED KYLLING

Skriv ut oppskriften
Oppskrift på thaigryte med kylling
16. februar 2021
Ingunn
Ingredienser
- 400 gram kyllingfilet
- 1 løk
- 3-4 fedd hvitløk
- 4 dl kokosmelk
- 1 dl vann
- 1 ts kyllingfond
- 2 ss rød karripasta
- 2 gulrøtter i staver
- 1 boks babymais
- 1 stk grønn paprika
- 1/2 lime
- 1 ss sukker
- 2 ss soyasaus
Framgangsmåte
Skjær opp kyllingfiletene i små biter og stek dem med salt og pepper. Ha dem over i en gryte. Kutt løk og paprika i små biter og finhakk hvitløksfeddene. Kutt babymais i biter og skjær gulrøttene i staver. Fres alt noen minutter i steikepanna sammen med karripasta og ha det over i gryta sammen med kyllingen. Tilsett kokosmelk og kyllingfond rørt ut i kokende vann, soyasaus og sukker. La alt putre på middels varme i 15-20 minutter. Smak evt til med litt salt og pepper. Serveres med kokt fullkornsris.