THAIGRYTE MED KYLLING

En god og lettvint gryterett med orientalsk smak er en spennende rett på middagsbordet. Kokt ris er fast følge til en slik gryterett.

Skriv ut oppskriften

Oppskrift på thaigryte med kylling

Ingredienser

  • 400 gram kyllingfilet
  • 1 løk
  • 3-4 fedd hvitløk
  • 4 dl kokosmelk
  • 1 dl vann
  • 1 ts kyllingfond
  • 2 ss rød karripasta
  • 2 gulrøtter i staver
  • 1 boks babymais
  • 1 stk grønn paprika
  • 1/2 lime
  • 1 ss sukker
  • 2 ss soyasaus

Framgangsmåte

  • Skjær opp kyllingfiletene i små biter og stek dem med salt og pepper. Ha dem over i en gryte. Kutt løk og paprika i små biter og finhakk hvitløksfeddene. Kutt babymais i biter og skjær gulrøttene i staver. Fres alt noen minutter i steikepanna sammen med karripasta og ha det over i gryta sammen med kyllingen. Tilsett kokosmelk og kyllingfond rørt ut i kokende vann, soyasaus og sukker.  La alt putre på middels varme i 15-20 minutter. Smak evt til med litt salt og pepper. Serveres med kokt fullkornsris.

Forrige oppskrift Neste oppskrift