PASTA OG KJØTTDEIGGRATENG

En velsmakende form med grønnsaker, pasta og kjøttdeig. Hermetiske tomater og tomatpure er blandet med creme fraiche, noe som gir en mild og rund smak på gratengen.

Skriv ut oppskriften

Oppskrift på grateng med kjøttdeig, pasta og grønnsaker

Ingredienser

  • 400 gram kjøttdeig
  • 1 stk gul løk
  • 1 stk rød løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 stk broccoli
  • 3 stk gulrøtter
  • 3 dl pastaskruer
  • 2 bokser hermetiske tomater
  • 2 ss tomatpure
  • 1 ss kremet balsamico
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ss oksefond
  • 1 ts chilikrydder
  • 1 ts tørket timian
  • 1 boks creme fraiche
  • finrevet parmesan
  • salt og pepper

Framgangsmåte

  • Kok pastaen og legg den i bunnen av en ildfast form. Del broccolien i små buketter og legg i kokende vann et par minutter. Fordel broccolien over pastaen. Skrell løk og gulrøtter og kutt i små biter. Finhakk hvitløk og steik den sammen med kjøttdeig, løk og gulrøtter. Krydre med chili og timian og smak til med salt og pepper. Tilsett hermetiske tomater og tomatpure, bland godt sammen og tilsett balsamico, sitronsaft og creme fraiche. La alt småputre i 10-15 minutter. Hell blandinga over pasta og broccoli, og dryss over finrevet parmesan. Steikes i ovnen på 200 grader i 25-30 minutter.

Forrige oppskrift Neste oppskrift