OVNSBAKT SKREI MED SPRØ TOPPING

Denne fiskeretten er en skikkelig smaksbombe. Fine og hvite fileter av skrei dekket med en velsmakende topping som blir sprø og god etter 20 minutter i stekovnen. Servert med poteter og grønnsaker og smeltet smør med kapers og hvitløk blir dette en velsmakende middagsrett.

Skriv ut oppskriften

Oppskrift på ovnsbakt skrei med sprø topping

Ingredienser

  • 600 gram filet av skrei eller annen hvit fisk
  • 2 dl brødsmuler
  • 1 ss persille, tørket
  • 1 dl finrevet parmesan
  • 2 ss olivenolje
  • 150 gram smør
  • 2-3 fedd hvitløk
  • 1/2 lime
  • 2 ss kapers, grovhakket
  • friske urter til pynt
  • grovt salt

Framgangsmåte

  • Dryss grovt salt over fiskefileten og la den ligge en halv times tid. Skyll av saltet og tørk fisken med kjøkkenpapir. Pensle en ildfast form med litt olje og legg fiskefileten oppi. Krydre med salt og pepper.

    Finhakk hvitløksfeddene og bland halvparten sammen med brødsmuler, finrevet parmesan, persille og olivenolje. Rør sammen og dekk fiskefileten med brødblandingen.

    Fiskeretten bakes i ovnen i ca 20 minutter, den er ferdig når fisken deler seg i flak ved et lett trykk.

    Smelt smør og bland sammen med resten av den hakkede hvitløken, litt urter etter eget ønske og finhakket kapers. La smøret brune lett over middels varme. Hell smøret over fisken ved servering. Kokte poteter og rikelig med grønnsaker hører til.

Forrige oppskrift Neste oppskrift