Denne varianten av laks på middagsbordet ble nettopp utprøvd i heimen, og den smakte kjempegodt. Her kan man bruke rotgrønnsaker etter eget ønske, sammen med delikate småpoteter, laksefilet og en fyldig saus over det hele.

OVNSBAKT LAKS MED ROTGRØNNSAKER

Skriv ut oppskriften
Oppskrift på ovnsbakte rotgrønnsaker med laks
20. oktober 2021
Ingunn
Ingredienser
- 10-12 stk små delikatessepoteter
- 3-4 stk gulrøtter
- 1 stk polkabete
- 1 stk stor søtpotet
- 1 stk persillerot
- 1 stk rødbete
- 1/2 stk sellerirot
- 1/2 stk purre
- 3-4 fedd hvitløk
- 4 stk laksefilet uten skinn og bein
- 2 dl kremfløte
- 2 dl creme fraiche
- 2 ss mangochutney
- flaksalt
- provencekrydder
- olivenolje
Framgangsmåte
Skrell alle rotgrønnsakene og kutt dem i passe små biter. Smør litt olivenolje ut over bunnen av en liten langpanne og fordel grønnsakene sammen med de små potetene. Ringle over litt olivenolje og dryss over to-tre klyper med flaksalt og dryss over provencekrydder. Bak grønnsakene i ovnen ca 20 minutter på 220 grader. Ta ut formen og legg over laksestykkene som på forhånd er krydret med salt og pepper. Fløte, creme fraiche og mangochutney røres sammen og heller over fisk og grønnsaker. Bak videre i ovnen ca 10-12 minutter på 200 grader.