Denne retten med kylling og pasta i form er rask og lett og lage, smaken er det ingenting å si på. Kyllingen kan gjerne erstattes med kjøttdeig, eller kjøttet kan sløyfes og heller erstattes med f. eks sorte bønner eller lignende.

MEKSIKANS KYLLINGFORM

Skriv ut oppskriften
Oppskrift på meksikansk kyllingform
12. juli 2022
Ingunn
Ingredienser
- 2 stk kyllingfileter
- 3 dl ukokt pasta
- 1 stk gul løk
- 3-4 fedd hvitløk
- 1 stk chili
- 1 stk rød paprika
- 1/2 bunt vårløk
- 1 boks hermetiske tomater
- 1 boks kidneybønner
- 1 pose tacokrydder
- 2 dl vann
- 2 ss kyllingfond
- salt og pepper
- revet parmesan
Framgangsmåte
Kok pastaen i lettsaltet vann i 11 minutter. Sett til side. Finhakk hvitløk og chili. Kutt opp løk og paprika i biter. Skjær kyllingfiletene opp i passe små stykker. Steik først kyllingbitene noen minutter tilsatt litt salt. Tilsett så hvitløk, chili, paprika og løk. La alt steike noen minutter til. Bland i en pose tacokrydder og tilsett 2 dl vann. Surr noen minutter. Tilsett så hermetiske tomater og kidneybønner sammen med kyllingfond og pasta. La alt sammen trekke litt til. Hell så blandingen over i en ildfast form og dryss over godt med revet parmesan. Gratiner i steikovnen i ca 20 minutter. Serveres med brød og gjerne en salat til