LETTVINTE WIENERBRØD

Det er akkurat lettvinte de er, disse wienerbrødene. De røres sammen i en fei, settes på bakebrettet med to skjeer, etterheves og vipps inn i ovnen. Og det beste av alt, de er utrolig gode – luftige og lette. Med melisglasur på toppen blir de perfekte.

Skriv ut oppskriften

Oppskrift på lettvinte wienerbrød

Ingredienser

  • 400 gram hvetemel
  • 250 gram meierismør
  • 2 ss sukker
  • 50 gram gjær
  • 2 egg
  • 2 dl lunkent vann

Framgangsmåte

  • Løs opp gjæren i lunkent vann. Tilsett resten av ingrediensene og rør deigen raskt sammen. Ikke rør for lenge, da blir den seig. 

    Settes på bakeplaten ved hjelp av 2 spiseskjeer. Heves ca 30 minutter. Pensles med sammenvispet egg og steikes i 220 grader ca 12-15 minutter. Ha melisglasur på toppen når wienerbrødene er helt kalde.

Forrige oppskrift Neste oppskrift