Det er akkurat lettvinte de er, disse wienerbrødene. De røres sammen i en fei, settes på bakebrettet med to skjeer, etterheves og vipps inn i ovnen. Og det beste av alt, de er utrolig gode – luftige og lette. Med melisglasur på toppen blir de perfekte.

LETTVINTE WIENERBRØD

Skriv ut oppskriften
Oppskrift på lettvinte wienerbrød
23. juli 2019
Ingunn
Ingredienser
- 400 gram hvetemel
- 250 gram meierismør
- 2 ss sukker
- 50 gram gjær
- 2 egg
- 2 dl lunkent vann
Framgangsmåte
Løs opp gjæren i lunkent vann. Tilsett resten av ingrediensene og rør deigen raskt sammen. Ikke rør for lenge, da blir den seig.
Settes på bakeplaten ved hjelp av 2 spiseskjeer. Heves ca 30 minutter. Pensles med sammenvispet egg og steikes i 220 grader ca 12-15 minutter. Ha melisglasur på toppen når wienerbrødene er helt kalde.