LAKS I SITRONSAUS

Pasta og laks smaker kjempegodt. Dessuten en fin måte å variere laks på middagsbordet. Servert med hvitløksbaguetter eller en frisk salat til er dette en sikker vinner.

Skriv ut oppskriften

Oppskrift på gryte med laks og pasta i sitronsaus

Ingredienser

  • 400 gram laksefilet
  • 4 ss smør
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 ss hvetemel
  • 2 dl fløte
  • 1 stk sitron, finrevet skall og saft
  • 1 boks creme fraiche
  • 1 bunt vårløk
  • 3 ss bladpersille, finhakket
  • 2 dl pastaskjell

Framgangsmåte

  • Skjær laksefilet i terninger og brun dem i litt smør. Settes til side. Finhakk hvitløk og kutt vårløk i små biter, surres på svak varme noen minutter. Tilsett hvetemel under omrøring og spe med melk/fløte. Kok opp og tilsett sitronsaft, revet skall av en halv sitron og creme fraiche. La alt småkoke i 5 minutter. Smakes til med salt og pepper og tilsett laksen sammen med persille, trekkes et par minutter.

    Kok pastaskjellene etter anvisning på pakken, og bland disse i laksegryten.  Serveres med salat og godt brød til.

Forrige oppskrift Neste oppskrift