KYLLING I APPELSINSAUS

Kyllingen er den sammen, men med en saus med smak av appelsin og honning blir dette en ny vri på det velsmakende kyllingkjøttet. Servert med ris eller couscous og en god salat er dette en deilig rett til kveldskosen. 

Skriv ut oppskriften

Oppskrift på kylling i appelsinsaus

Ingredienser

  • 3-4 kyllingfileter
  • 1 appelsin
  • 1 bunt vårløk
  • salt og pepper
  • hakket frisk persille

Appelsinsaus

  • 3 dl appelsinjuice
  • 4 ss flytende honning
  • 2 ss chilisaus
  • 2 ss soyasaus
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 ss sitronsaft
  • 2 ss meierismør

Framgangsmåte

  • Del kyllingfiletene i passe store biter. Brun dem i steikepanna noen minutter på hver side. Krydre med salt og pepper. Legg dem over i en ildfast form.

    Lag sausen: Visp sammen juice, honning, chilisaus, soyasaus, sitronsaft og finhakket hvitløk. Ha det i en gryte og la det småputre en stund til sausen har fått en sirupsaktig konsistens. Rør inn meierismør og heller sausen over kyllingen i den ildfaste formen. Ha formen inn i steikovnen på 200 grader ca 30 minutter. 

    Imens kuttes vårløken opp i grove biter og steikes noen minutter i steikepannapå middels varme. Skrell appelsinen og skjær den i tynne skiver. Når kyllingformen er ferdig pyntes den med vårløk og appelsin.

    Ris eller couscous og salat er godt følge. 

Forrige oppskrift Neste oppskrift