KJØTTDEIG STROGANOFF

Biff stroganoff er alltid godt. Oksekjøttet kan gjerne byttes ut med kjøttdeig eller karbonadedeig – den gode smaken er den sammen. Servert med hjemmelaget potetmos og en rømmeklatt er dette en lettvint og velsmakende rett på middagsbordet.

Skriv ut oppskriften

Oppskrift på stroganoffgryte med karbonadedeig ellerkjøttdeig

Ingredienser

  • 400 gram kjøttdeig eller karbonadedeig
  • 1 stk løk
  • 1 stk rød paprika
  • 2-3 fedd hvitløk
  • 4 stk champinjong
  • 1 boks tomatpure
  • 2 dl vann
  • 2 ts oksefond
  • 2 dl creme fraiche
  • salt og pepper

Framgangsmåte

  • Skrell løken og rens paprika og sopp. Del i passe små biter. Finhakk hvitløksfedd. Steik kjøtt/karbonadedeigen i middels varm steikepanne sammen med hvitløk, løk og paprika. Når kjøttdeigen har fått farge tilsettes oppkuttet champinjong. Rør ut oksefond i kokende vann og tilsett dette sammen med creme fraiche og tomatpure.  La retten småputre ca 10 minutter. Serveres sammen med hjemmelaget potetmos og en klatt rømme på tallerkenen. 

Forrige oppskrift Neste oppskrift