Indisk mat er i startgropen på mitt kjøkken, men det frister veldig å prøve diverse varianter fra det indiske kjøkken. Først ut er denne retten med kylling og deilige smaker i sausen.

INDISK BUTTER CHICKEN

Oppskrift på indisk butter chicken
Ingredienser
- 700 gram kyllingfilet
- 2 dl gresk yoghurt
- 2 ts fersk ingefær, finrevet
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 2 ts garam masala
- 2 ts gurkemeie
- 1 ts chilipulver
- 1 ts sitronsaft
- 1 ss olje
- salt
- 1 ss frisk koriander, finhakket
SAUS
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 boks hermetiske tomater, grovhakkede
- 1 ss fersk ingefær, finrevet
- 1/2 stk chili, finhakket
- 2 ts chilipulver
- 2 ts honning
- 2 ts sitronsaft
- 50 gram meierismør
- 1 dl fløte
- 4 grønne kardemommekapsler
Framgangsmåte
Del kyllingen i biter. Bland sammen yoghurt, ingefær, hvitløk, garam masala, gurkemeie, chilipulver og sitronsaft til en marinade. Bland kyllingen med marinaden og la det stå og marinere i minst fire timer, helst natten over.
Varm ovnen til 220 grader. Dekk et stekebrett med bakepapir og fordel kyllingstykkene utover bakepapiret. Pensle stykkene med olje og krydre med salt.
Snu stykkene etter 10 minutter i ovnen og stek videre i omtrent fem minutter. Pensle den stekte kyllingen med smeltet smør.
Knus kardemommen og fjern selve kapselen/belgen. Varm en kasserolle og fres kardemommefrøene og hvitløk i halvparten av smøret til det syder og dufter aromatisk.
Tilsett tomatene og la det småputre over middels varme i 5-10 minutter. Kjør tomatsausen helt glatt i en hurtigmikser og gni sausen gjennom en sikt.
Smelt resten av smøret i kasserollen. Tilsett ingefær, chili, chilipulver og kanel. Fres krydderiene et lite minutt under omrøring.
Ha i tomatsausen, kyllingstykkene og honning. La det syde/småputre i 10 minutter. Tilsett fløte og smak til med sitronsaft og salt. Dryss over hakket frisk koriander.