IDAHO PLEASURE

Denne retten stammer opprinnelig fra USA, og består av potetskiver, bacon og ost gratinert i ovn, og toppet med finkuttet purre og rømme før servering. En kjempegod og mettende kveldsrett som ideelt sett bør gratineres direkte på tallerkenen i stekovnen. Forøvring min favoritt på restaurant Både Og !!

Skriv ut oppskriften

Oppskrift på Idaho Pleasure

Ingredienser

  • 6-8 stk jevnstore poteter
  • 300 gram bacon, i terninger
  • Hvitløksalt
  • Paprikapulver
  • Olje til steking
  • 2 dl parmesanost, finrevet
  • 1/4 stk purre, finkuttet
  • Rømme

Framgangsmåte

  • Vask potetene og kutt dem i tynne skiver, gjerne i en food prosessor. Stek dem gyldne et par minutter på hver side i en stekepanne og krydre med hvitløksalt og paprikapulver.  Legg dem over på et matpapir og la dem renne av seg. Stek baconterningene på samme måten. Legg potetskivene lagvis på et bakepapir på stekebrettet. Dryss over baconterninger og til slutt rikelig med revet parmesan. 

    Gratiner retten i stekovnen ca 15 minutter på 200 grader. Sett på grillen de siste 3-4 minuttene. Toppes med rømme og finkuttet purre før servering. Har man tallerkener som er ildfaste kan poteter, bacon og ost legges direkte på tallerkenen og settes i ovnen på samme måte.

Forrige oppskrift Neste oppskrift