ELSE’S FOCCACIABRØD

Dette italiensk inspirerte brødet smaker kjempegodt både til supper, salater og grillmat. Jeg har funnet oppskriften på nettet for mange år siden, og baker brødet når jeg vil ha noe godt tilbehør. Brødet er godt blant annet til grillmat og supper.

Skriv ut oppskriften

Oppskrift på Else's foccaciabrød

Ingredienser

  • 50 gram gjær
  • 6 dl lunkent vann
  • 800 gram hvetemel
  • 2 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 3 dl olivenolje
  • 1 glass sorte oliven, deles i to
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 liten rødløk, i tynne ringer
  • 1 ts rosmarin
  • flaksalt
  • 2 dl parmesan, finrevet

Framgangsmåte

  • Løs gjæren opp i lunkent vann. Tilsett mel, salt, sukker, oliven og 1 dl av olivenoljen. La deigen heve under et klede i 1 time. Ha 1 dl av olivenoljen i en langpanne og ha deigen på toppen og trykk den utover. Ha på hakket hvitløk. Rødløk i ringer og hell over resten av olivenoljen. Dryss over flaksalt, rosmarin og revet parmesan og la deigen etterheve 1/2 time.

    Stekes i 200 grader 1/2 time

Forrige oppskrift Neste oppskrift