Dette italiensk inspirerte brødet smaker kjempegodt både til supper, salater og grillmat. Jeg har funnet oppskriften på nettet for mange år siden, og baker brødet når jeg vil ha noe godt tilbehør. Brødet er godt blant annet til grillmat og supper.

ELSE’S FOCCACIABRØD

Skriv ut oppskriften
Oppskrift på Else's foccaciabrød
24. april 2019
Ingunn
Ingredienser
- 50 gram gjær
- 6 dl lunkent vann
- 800 gram hvetemel
- 2 ss sukker
- 1 ts salt
- 3 dl olivenolje
- 1 glass sorte oliven, deles i to
- 3 fedd hvitløk
- 1 liten rødløk, i tynne ringer
- 1 ts rosmarin
- flaksalt
- 2 dl parmesan, finrevet
Framgangsmåte
Løs gjæren opp i lunkent vann. Tilsett mel, salt, sukker, oliven og 1 dl av olivenoljen. La deigen heve under et klede i 1 time. Ha 1 dl av olivenoljen i en langpanne og ha deigen på toppen og trykk den utover. Ha på hakket hvitløk. Rødløk i ringer og hell over resten av olivenoljen. Dryss over flaksalt, rosmarin og revet parmesan og la deigen etterheve 1/2 time.
Stekes i 200 grader 1/2 time