BOURBUIGNONINSPIRERT GRYTE

Beef bourbuignon er en fransk klassiker, denne gryteretten har mange av de samme gode smakene. Små delikatessepoteter has i samme gryte, men for variasjonens skyld kan man godt lage potetmos istedet – det smaker jo nydelig til mange gryteretter.

Skriv ut oppskriften

Oppskrift på oksegryte med poteter

Ingredienser

  • 1 kg bankekjøtt eller annet oksekjøtt
  • 3-4 stk gulrøtter
  • 18 stk amadine- eller annen småpotet
  • 6 stk sjalottløk
  • 1 stk gul løk
  • 4 fedd hvitløk
  • 2 ss honning
  • 2 bokser hermetiske tomater
  • 2 ss tomatpure
  • 4 dl kokende vann
  • 2 ts oksefond
  • 150 gram baconterninger
  • 2 dl rødvin
  • 2 ts tørket rosmarin
  • maisennamel til jevning
  • salt og pepper
  • 1 bunt frisk persille

Framgangsmåte

  • Skjær opp kjøttet i små terninger og brun dem raskt over god varme. Ha kjøttet over i en gryte og tilsett 2 ts oksefond utrørt i 4 dl kokende vann. La kjøttet trekke en liten halvtime mens de andre ingrediensene gjøres klar. Skrell gulrøttene og kutt i skiver. Skrell og finhakk løk og hvitløk. Skrell potetene og kok dem halvmøre i lettsaltet vann. Ha gulrøtter, løk og hvitløk i en stekepanne sammen med baconterninger og surr i noen minutter. Ha deretter baconterninger, de halvkokte potetene, gulrøtter, løk og hvitløk i gryta sammen med kjøttet. Tilsett hermetiske tomater og tomatpure og gi et oppkok. Tilsett rødvin. Knus rosmarin i en morter og tilsett i gryta. Jevn gryta med amisenna til ønsket konsistens. La alt småsurre til kjøtt, gulrøtter og poteter er møre. Smak til med salt og pepper og dryss over finhakket frisk persille før servering. 

Forrige oppskrift Neste oppskrift