BALI KYLLINGGRYTE

Bali kyllinggryte – kan kjøpes ferdig som posemiks. Men mye gøyere å lage den selv, og tilpasse krydder og smakstilsetninger etter eget ønske. Gryten serveres med ris og gjerne en frisk salat og nanbrød til.

Skriv ut oppskriften

Oppskrift på hjemmelaget Bali kyllinggryte

Ingredienser

  • 400 gram kyllingfilet
  • 1 stk løk
  • 1 rød paprika
  • 1 eple
  • 4 ringer ananas
  • 1 ss frisk revet ingefær
  • 1 ss karripulver
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 klype tørket chili
  • 3 dl fløte
  • 1 boks kokosmelk
  • 2 ss maisennamel

Framgangsmåte

  • Kutt opp løk, paprika, eple og ananas i små biter. Surr løken noen minutter i en gryte sammen med revet ingefær. Tilsett paprika og eple, karripulver, paprikapulver og chili. Surr noen minutter til. Hell over fløte og kokosmelk og la småkokoe i10 minutter.  Jevn sausen med maisenna.

    Kutt kyllingen i små biter og stek dem i en stekepanne. Tilsettes gryteretten sammen med ananas og gi alt et lite oppkok igjen.  Strø over hakket frisk koriander rett før servering.

Forrige oppskrift Neste oppskrift