Revet ut av Ukebladet Hjemmet for sikkert 30 år siden har denne oppskriften forsynt oss med de beste fastelavnsbollene. Da datamaskinen gjorde sitt inntog i heimen ble lappen med oppskriften fra Hjemmet scannet inn og printet ut på et ark som har stått i ringpermen sammen med alle de andre oppskriftene. Men nå har Anny inntatt webben og fått sin plass i min matblogg.

ANNY’S FASTELAVNSBOLLER

Skriv ut oppskriften
Oppskrift på Anny's gode fastelavnsboller
23. februar 2020
Ingunn
Ingredienser
- 1 liter helmelk, lunken
- 50 gram gjær
- 3 dl sukker
- 2 ts kardemomme
- 300 gram meierismør
- 2 ts bakepulver
- 2 liter hvetemel
- egg til pensling
Framgangsmåte
Smuldre gjæren i lunken melk og rør til den er oppløst. Tilsett sukker, kardemomme og meierismør. Tilsett 2/3 av hvetemelet sammen med bakepulver. Elt deigen i kjøkkenmaskin og tilsett mer mel etterhvert. Pass på å ikke få for mye mel i deigen, den skal være så løs at det akkurat går an å trille ut bollene. For mye mel i deigen gjør bollene harde og ikke luftige slik de skal være.
La deigen heve ca 1 time. Elt den så sammen igjen, og trill ut bollene. La dem etterheve ca 20 minutter under et kjøkkenhåndkle.
Pensles med egg og steikes på 200 grader i 11-12 minutter. Pass på at de ikke blir for mørke, vellykkede boller skal være lette og luftige og ha et lyst magebelte.