ANNY’S FASTELAVNSBOLLER

Revet ut av  Ukebladet Hjemmet for sikkert 30 år siden har denne oppskriften forsynt oss med de beste fastelavnsbollene. Da datamaskinen gjorde sitt inntog i heimen ble lappen med oppskriften fra Hjemmet scannet inn og printet ut på et ark som har stått i ringpermen sammen med alle de andre oppskriftene. Men nå har Anny inntatt webben og fått sin plass i min matblogg.

Skriv ut oppskriften

Oppskrift på Anny's gode fastelavnsboller

Ingredienser

  • 1 liter helmelk, lunken
  • 50 gram gjær
  • 3 dl sukker
  • 2 ts kardemomme
  • 300 gram meierismør
  • 2 ts bakepulver
  • 2 liter hvetemel
  • egg til pensling

Framgangsmåte

  • Smuldre gjæren i lunken melk og rør til den er oppløst. Tilsett sukker, kardemomme og meierismør. Tilsett 2/3 av hvetemelet sammen med bakepulver. Elt deigen i kjøkkenmaskin og tilsett mer mel etterhvert. Pass på å ikke få for mye mel i deigen, den skal være så løs at det akkurat går an å trille ut bollene. For mye mel i deigen gjør bollene harde og ikke luftige slik de skal være.

    La deigen heve ca 1 time. Elt den så sammen igjen, og trill ut bollene. La dem etterheve ca 20 minutter under et kjøkkenhåndkle. 

    Pensles med egg og steikes på 200 grader i 11-12 minutter. Pass på at de ikke blir for mørke, vellykkede boller skal være lette og luftige og ha et lyst magebelte.

Forrige oppskrift Neste oppskrift