SMAKFULL GRYTE MED SVIN

Svinekjøtt er nesten like anvendelig som kjøtt av kylling, det kan brukes til så mange retter. Her har jeg prøvd en oppskrift på en deilig gryte med finkuttet svinekjøtt og curry og mange gode smaker. Gryten har jeg laget både til middag og som kveldskos en lørdag.

Skriv ut oppskriften

Oppskrift på gryterett med svinekjøtt

Ingredienser

  • 600 gram svinekjøtt, renskåret
  • 2 ss olje, til steking
  • 2-3 stk sjalottløk
  • 2-3 fedd hvitløk
  • 2 ts ingefær, finrevet
  • 1 stk chili
  • 1 boks kokosmelk
  • 2 ss tomatpure
  • 1 ts karripasta
  • 1 dl vann
  • 1 ss fiskesaus
  • 1 ts sukker
  • 1/2 stk lime
  • 1 stk rød paprika
  • 1/2 stk purre
  • 2 ss koriander, frisk, finhakket

Framgangsmåte

  • Skjær kjøtt og grønnsaker i passe små biter

    Brun kjøttet lett i olje, og legg det til side så lenge.

    Ha 2 ss kokosfett i ei gryte eller panne. Tilsett sjalottløk, hvitløk, chili og ingefær.

     La alt steke i noen minutter, og tilsett tomatpuré og karripasta. La det frese litt til, og tilsett deretter resten av kokosmelken, vann og svinekjøtt, og la det stå å trekke i ca. 15 minutter.

    Tilsett paprika og purre og smak til med fiskesaus, sukker og saften av 1 lime. Trekkes til alt er mørt. Dryss over finhakket koriander og cashewnøtter før servering. Nanbrød smaker godt til.

Forrige oppskrift Neste oppskrift