Svinekjøtt er nesten like anvendelig som kjøtt av kylling, det kan brukes til så mange retter. Her har jeg prøvd en oppskrift på en deilig gryte med finkuttet svinekjøtt og curry og mange gode smaker. Gryten har jeg laget både til middag og som kveldskos en lørdag.

SMAKFULL GRYTE MED SVIN

Skriv ut oppskriften
Oppskrift på gryterett med svinekjøtt
12. november 2019
Ingunn
Ingredienser
- 600 gram svinekjøtt, renskåret
- 2 ss olje, til steking
- 2-3 stk sjalottløk
- 2-3 fedd hvitløk
- 2 ts ingefær, finrevet
- 1 stk chili
- 1 boks kokosmelk
- 2 ss tomatpure
- 1 ts karripasta
- 1 dl vann
- 1 ss fiskesaus
- 1 ts sukker
- 1/2 stk lime
- 1 stk rød paprika
- 1/2 stk purre
- 2 ss koriander, frisk, finhakket
Framgangsmåte
Skjær kjøtt og grønnsaker i passe små biter
Brun kjøttet lett i olje, og legg det til side så lenge.
Ha 2 ss kokosfett i ei gryte eller panne. Tilsett sjalottløk, hvitløk, chili og ingefær.
La alt steke i noen minutter, og tilsett tomatpuré og karripasta. La det frese litt til, og tilsett deretter resten av kokosmelken, vann og svinekjøtt, og la det stå å trekke i ca. 15 minutter.
Tilsett paprika og purre og smak til med fiskesaus, sukker og saften av 1 lime. Trekkes til alt er mørt. Dryss over finhakket koriander og cashewnøtter før servering. Nanbrød smaker godt til.