DE GODE GRYTERETTENE
-
Biff stroganoff er alltid godt. Oksekjøttet kan gjerne byttes ut med kjøttdeig eller karbonadedeig – den gode smaken er den sammen. Servert med hjemmelaget potetmos og en rømmeklatt er dette en lettvint og velsmakende rett på middagsbordet.
-
En god og lettvint gryterett med orientalsk smak er en spennende rett på middagsbordet. Kokt ris er fast følge til en slik gryterett.
-
Beef bourbuignon er en fransk klassiker, denne gryteretten har mange av de samme gode smakene. Små delikatessepoteter has i samme gryte, men for variasjonens skyld kan man godt lage potetmos istedet – det smaker jo nydelig til mange gryteretter.
-
Bali kyllinggryte – kan kjøpes ferdig som posemiks. Men mye gøyere å lage den selv, og tilpasse krydder og smakstilsetninger etter eget ønske. Gryten serveres med ris og gjerne en frisk salat og nanbrød til.
-
Svinekjøtt er nesten like anvendelig som kjøtt av kylling, det kan brukes til så mange retter. Her har jeg prøvd en oppskrift på en deilig gryte med finkuttet svinekjøtt og curry og mange gode smaker. Gryten har jeg laget både til middag og som kveldskos en lørdag.
-
Indisk mat er i startgropen på mitt kjøkken, men det frister veldig å prøve diverse varianter fra det indiske kjøkken. Først ut er denne retten med kylling og deilige smaker i sausen.
-
Denne gryten med smak av rødvin passer godt på middagsbordet en ruskete høstdag. Vil man gjøre det enkelt kan kjøttkraften og rødvinenbyttes ut med 2 pakker rødvinssaus.
-
En gryterett smaker alltid godt på en ruskete og kjølig dag. Denne gryten har en touch av viltsmak, selv om den er laget på vanlig oksekjøtt. Har man vilt tilgjengelig er det selvsagt ingenting i veien for å benytte dette istedet.
-
Dette er en takknemlig, velsmakende og raskt laget rett som ofte står på middagsbordet. Med hvitløk, chilikrydder og oregano smaker chilicon carne kjempegodt, gjerne servert med godt brød, hvitløksbaguetter eller en salat.
-
Håvards gryte – eller gryte fra Burgund som den også heter. Denne oppskriften fant jeg på nettet for mange år siden, og har laget gryten mange ganger. Det er en nydelig gryte med mange og gode smaker, og servert med hjemmelaget potetmos er det alltid en sikker vinner på middagsbordet.